Sportwerkgever

Zilveren Kruis

De Werkgevers in de Sport staat voor goed werkgeverschap en wil een concrete bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van medewerkers in de sportsector. Speciaal voor haar leden heeft de WOS met Zilveren Kruis een collectieve zorgverzekering afgesloten. Deze zorgverzekering is specifiek ingericht op de sportsector en draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerker in de sport. In het collectieve zorgcontract heeft de WOS voor haar leden aandacht besteedt aan de sport specifieke verzuimrisico’s evenals verzuimrisico’s door werkdruk en werkstress.De aanvullende verzekering van Zilveren Kruis (Aanvullend 2 sterren en meer) voldoet in combinatie met het gratis Extra Aanvullend Sport pakket aan de eisen voor de bruto tegemoetkoming aanvullende verzekering, artikel 21 Cao Sport.

Als lid van de WOS krijgen u, uw werknemers en gezinsleden 9% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekering van Zilveren Kruis. ATTENTIE: Ook de bestuursleden van bij de WOS aangesloten organisaties kunnen gebruik maken van de collectiviteit.

De voordelen van de collectieve zorgverzekering op een rij:
 • 9 procent korting op de basisverzekering;
 • tien procent korting op de aanvullende en tandartsverzekering;
 • gratis Beter Af Extra Pakket WOS;
 • met MijnZilverenKruis regelt u veel zaken online;
 • geen gedoe. Zilveren Kruis zegt uw huidige verzekering op als u voor 31 december beslist.
Wanneer u, uw werknemers en gezinsleden binnen deze collectieve zorgverzekering deelnemen aan de Beter Af-Polis en een van de Beter af Plus-Polissen afsluit, heeft u en hebben zij recht op de vergoedingen uit het Beter Af Extra-Pakket WOS. Hierin zijn de volgende (sportgerelateerde) aanvullende vergoedingen opgenomen:
 • second opinion sportarts;
 • blessureconsult sportarts;
 • sportbraces;
 • sportbrillen en lenzen;
 • sportkeuring;
 • sportmedisch onderzoek;
 • steunzolen voor sportschoenen.
Basis Plus Module
Om te voorkomen dat u hoge kosten uit eigen zak moet betalen, biedt Zilveren Kruis de Basis Plus Module. Deze slimme uitbreiding maakt uw basisverzekering net iets completer. Met de Basis Plus Module bent u verzekerd voor onverwacht hoge kosten. Denk aan spoedeisende hulp in het buitenland of tandartskosten bij een ongeval. De vergoedingen van de Basis Plus Module zijn standaard opgenomen in de aanvullende verzekering (Aanvullend 1 t/m 4 sterren).

Meer voordeel:
 • bij een aanvullende verzekering voor sportmassage, sport- of koelbrace en psychologische (sport)begeleiding;
 • wij maken het u graag gemakkelijk. In Mijn Zilveren Kruis regelt u al uw zorgzaken online;
 • zorg regelen? De persoonlijke Zorgcoach beantwoordt al uw zorgvragen.
Zilveren Kruis aanbevolen door sportzorg.nl
Zilveren Kruis biedt met het Extra Aanvullend Sport pakket het meest volledige pakket. Zij hebben naast de sportzorg, verricht door Sportmedische Instellingen (SMI), ook een vergoeding voor sportbraces, sportbrillen/lenzen, steunzolen voor sportschoenen, sportmassage en een dynamische fietspositiemeting. Zilveren Kruis Achmea ontvangt met het ‘Extra Aanvullend Sport pakket het keurmerk ‘Aanbevolen door Sportzorg.nl’.

Aanmelden als lid van de WOS
Als u nog geen collectief contract heeft met Zilveren Kruis dan kunt u contact opnemen met Ben Zandbergen (Telefoon 071-3641925). Hij is onze contactpersoon bij Zilveren Kruis en zal het contract voor u implementeren. Na ontvangst van het collectiviteitnummer kunnen u, uw werknemers en hun gezinsleden profiteren voor de voordelen van het collectieve contract.

Voor medewerkers: aanmelden als verzekerde
U, uw werknemers en gezinsleden kunnen zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis op www.zk.nl/wos.

Meer informatie voor medewerkers
Medewerkers kunnen de antwoorden op de meest gestelde vragen terug vinden op Zilveren Kruis of rechtstreeks contact opnemen.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij u graag naar de onderstaande documenten:

Vergoedingenwijzer 2017 Zorgverzekeraar Zilveren Kruis
Belangrijkste wijziging 2017 Zilveren Kruis
Extra collectieve vergoedingen 2016 Extra Aanvullend Sport
Veranderingen extra vergoedingen 2016 Sport Zilveren Kruis
Premietabel 2016 WOS

 

Voor vragen kunt u als lid van de WOS natuurlijk ook altijd contact opnemen met Zilveren Kruis (Ben Zandbergen, 071- 3670209).