Sportwerkgever

De sportzomer als inspiratiebron

De sportzomer als inspiratiebron

Het EK voetbal nog in volle gang, Wimbledon, de Tour de France en het EK Atletiek in eigen land voor de deur. En meteen daarna het sportieve hoogtepunt van 2016: de Olympische Spelen in Rio. Ik word erdoor gefascineerd en geïnspireerd, die topsporters en hun grenzeloze drive om te presteren.

ARNHEM - 29 juni 2016

Werkgevers en werknemers in de sport mogen werken met en voor deze gepassioneerde sporters. Alleen dat is al een voorrecht, op mij werkt het in elk geval besmettelijk. Zoals ik het ook zie bij vele coaches. In deze nieuwsbrief leest u ook over de nieuwe wetsvoorstellen voor aanpassingen in de ketenregeling, wat voor vele trainers/coaches en hun werkgevers een issue blijft.

Juist bij topsporters zie je wat voor kracht en energie het stellen van de juiste doelen kan vrijmaken. Dat kun je vertalen naar het werken in de sport. Ook wij stellen doelen, soms op korte termijn. Maar vaak ook op langere termijn. En juist voor die langetermijndoelstellingen zijn topsporters een geweldige bron van inspiratie. Vier jaar lang trainen om op dat ene moment die foutloze oefening, die beste race ooit te kunnen voltooien! Met in die vier jaren training heel veel ups en downs, blessures en teleurstellende resultaten. En toch dat doorzettingsvermogen om weer omhoog te krabbelen en de draad weer op te pakken... Het doet me denken aan de inspanningen voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, die werkgevers en werknemers in de sport aan het eind van het jaar kunnen starten.

Met sociale partners zijn we druk om dit traject vorm te geven. Begin juli ontvangt elk WOS lid een brochure hierover. Hoe vitaal en inzetbaar zijn de medewerkers van jouw organisatie? Waar hebben zíj behoefte aan en hoe richt je vervolgens duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in de eigen organisatie in? Het traject wordt bekostigd vanuit de sociale partners in de sport en Zilveren Kruis. Je krijgt als organisatie inzicht in de mate van inzetbaarheid binnen jouw organisatie versus de sportsector. Vervolgens gaan adviseurs aan de slag om jou te begeleiden op organisatie-, team- en individueel niveau. Wil je meer weten? Noteer dan de voorlichtingsbijeenkomst op 20 september van 09.30 tot 12.30 uur, Huis van de Sport te Nieuwegein in jouw agenda!  

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven