Sportwerkgever

Vacature Juridisch adviseur arbeidsvoorwaarde

Vacature Juridisch adviseur arbeidsvoorwaarde

De WOS heeft een vacature voor een Juridisch adviseur arbeidsvoorwaarden, voor 32 - 38 uur per week (m/v).

ARNHEM - 1 juli 2016

Wie zijn wij?
Wij zijn de WOS, een werkgeversorganisatie die een spelbepalende rol vervult binnen de sector sport en bewegen. Als krachtige belangenbehartiger treden wij op in het brede terrein van arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. De WOS bestaat uit een zeskoppig team: gedreven, enthousiast, leergierig, wendbaar, resultaatgericht, betrokken en betrouwbaar. Samen verantwoordelijk voor de CAO Sport binnen de sector sport en bewegen.

Wij volgen en anticiperen op de arbeidsrechtelijk ontwikkelingen binnen de sector. Daarnaast willen wij de sector op arbeidsvoorwaardelijk gebied blijven ontwikkelen en passende dienstverlening verzorgen. Dit doen we niet alleen maar samen met onze leden en samenwerkingspartners. Onze sector is continu in beweging wat maakt dat ons werk divers, uitdagend en geen dag hetzelfde is.

Jouw en onze standplaats is in het hart van de sport: Papendal te Arnhem en in Nieuwegein bij Arko Sports Media.

Hoe ziet je werk eruit?
Samen met je collega’s lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van nieuw cao-beleid en ondersteun je sportwerkgevers bij de implementatie van dit beleid. Je geeft leiding aan verschillende cao-gerelateerde projecten en participeert hier actief in. Je werkgebied beslaat niet alleen Nederland, ook in Europa vertegenwoordig jij de WOS bij haar Europese activiteiten. Een voorbeeld hiervan is het verkennen met Europese collega’s welke kennis, vaardigheden en competenties sportmanagers nodig hebben om hun taken optimaal te kunnen uitvoeren.

Daarnaast zul je werkgevers in de sport adviseren over verschillende arbeidsrechtelijke, arbeidsvoorwaardelijke en HR-gerelateerde vragen. Je geeft individuele rechtshulp aan onze leden op het gebied van arbeidsvoorwaarden, schrijft artikelen, verzorgt presentaties en organiseert workshops. Bekijk ook onze website www.sportwerkgever.nl om een beter beeld te verkrijgen van ons en wat wij doen.

Wie ben jij?
 • je wilt je kennis en ervaring met het arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden graag inzetten om nieuw beleid te ontwikkelen;
 • je houdt van afwisselend werk waarbij je de ene keer strategisch moet (mee) denken en de andere keer een concreet vraagstuk moet oplossen;
 • je bent een gemotiveerde teamspeler, die goed zijn individuele taken kan uitvoeren en plezier beleeft aan het werken in projecten;
 • je bent communicatief vaardig en bent in staat lastige vraagstukken op een begrijpelijke manier te verwoorden;
 • je hebt hart voor en kent de sportbranche;
 • je bent bereid te reizen door Nederland en binnen Europa om de WOS te vertegenwoordigen.
Functie-eisen
 • afgeronde opleiding WO-arbeidsrecht;
 • minimaal 32 uur beschikbaar minimaal drie jaar relevante werkervaring in een adviserende rol;
 • kennis van en ervaring met projectmatig werken;
 • zelfstandig maar ook goed kunnen samenwerken, proactief;
 • het is een pré als je werkervaring hebt opgedaan binnen een brancheorganisatie; sterke communicatieve- en adviesvaardigheden.
Arbeidsvoorwaarden
De WOS vraagt gedrevenheid van haar adviseurs. Daar krijgt je dan ook veel voor terug, zoals uitdagende projecten, een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden volgens onze CAO Sport, de ruimte om je verder te ontwikkelen en een mooi gevarieerd team om mee samen te werken. Bij de WOS werk je in een informele en sociale omgeving met veel mogelijkheden om jezelf op diverse terreinen te ontwikkelen. Je levert een directe bijdrage aan projecten die leiden tot goede cao-afspraken dan wel uitwerking daaraan geven. De functie is conform de CAO Sport ingedeeld in schaal 10, met een salaris tussen de € 3.019 en € 4.429 op basis van een 38-urige werkweek en inschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar.

Sollicitatie Heb je interesse en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je CV en motivatie voor vrijdag 22 juli naar info@sportwerkgever.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolijn Spoorenberg (beleidsadviseur) via 026-4834450. De eerste gesprekken zullen op dinsdag 2 augustus en woensdag 3 augustus plaatsvinden.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven