Sportwerkgever

De voordelen van een zorgverzekering bij Zilveren Kruis

De voordelen van een zorgverzekering bij Zilveren Kruis

Uw gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom hebben de WOS en Zilveren Kruis afspraken gemaakt over de zorgverzekering. Zo bieden we u (en uw gezin) een goede zorgverzekering. U krijgt 9 procent korting op de basisverzekering, 10 procent korting op de aanvullende verzekeringen en 10 procent op de tandartsverzekeringen.

ARNHEM - 22 december 2016

Daarnaast gelden de volgende voordelen als u via de WOS een verzekering afsluit bij Zilveren Kruis:
  • Meer voordeel bij een aanvullende verzekering voor sportmassage, sport- of koelbrace en psychologische (sport)begeleiding;
  • In Mijn Zilveren Kruis regelt u al uw zorgzaken online;
  • De persoonlijke Zorgcoach beantwoordt al uw zorgvragen;
  • De beste zorgverzekering voor sporters volgens sportzorg.nl.
Veranderingen in de zorg in 2017
De basisverzekering wordt uitgebreid: de basisverzekering dekt de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit. In 2017 verdwijnen er geen vergoedingen uit de basisverzekering. Wel komen er enkele nieuwe vergoedingen bij, zoals voor een bovenooglidcorrectie, borstprothese en kortdurend verblijf in een zorginstelling. Een toelichting op deze vergoedingen vindt u op zk.nl/basisverzekering2017.

Het verplicht eigen risico in 2017 blijft gelijk: iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft in 2017 385 euro. Het eigen risico geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Keuzehulp
Wat staat er voor u te gebeuren in het nieuwe jaar? Kleine of grote veranderingen kunnen van invloed zijn op uw zorgverzekering. Met de Keuzehulp van Zilveren Kruis vindt u de juiste zorgverzekering voor 2017. Ga voor meer informatie naar zk.nl/beter2017.

Declareren met uw smartphone
Met de Zilver Kruis App declareert u nota's snel en gemakkelijk via uw smartphone. Zilveren Kruis behandelt uw nota('s) binnen 10 werkdagen. In de Zilveren Kruis App ziet u ook terug wanneer u welke nota’s heeft ingediend.

Gespreid betalen verplicht eigen risico
Verwacht u in 2017 veel zorgkosten te maken en uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan is het handig om te weten dat u het verplicht eigen risico ook in termijnen kunt betalen. Vraag het uiterlijk 31 januari 2017 aan. Dan betaalt u volgend jaar het eigen risico in 10 termijnen.

Completer verzekerd met de Basis Plus Module
Met de Basis Plus Module verzekert u zich tegen bepaalde onverwacht hoge zorgkosten. Heeft u al een aanvullende verzekering Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren bij Zilveren Kruis? Dan zijn de vergoedingen uit de Basis Plus Module hierin al standaard opgenomen. Met de Basis Plus Module bent u voor 2,66 euro per maand verzekerd voor onverwacht hoge zorgkosten. Dit bedrag is inclusief uw collectiviteitskorting.

De persoonlijke Zorgcoach beantwoordt al uw zorgvragen
Wat kunt u doen als u op een wachtlijst komt voor een medische behandeling? Waar kunt u terecht voor langdurige zorg of ondersteuning bij revalidatie? De persoonlijke Zorgcoach helpt u met antwoorden op al uw zorgvragen. Zo staat u nooit alleen.

Bereken uw premie en sluit direct uw zorgverzekering af
U bepaalt welke zorgverzekering het beste bij u past en daarmee ook hoeveel premie u betaalt. Op zk.nl/wos berekent u eenvoudig uw premie. U vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen. Tip: overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt uw huidige verzekering voor u op als u zich vóór 1 januari 2017 aanmeldt.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven