Sportwerkgever

Europese standaard voor sportmanagers tijdens S2a-meeting vastgesteld

Europese standaard voor sportmanagers tijdens S2a-meeting vastgesteld

Op 16 en 17 mei 2017 ontmoetten de S2a-sportpartners elkaar voor de vijfde keer op een bijeenkomst van de National Sports Academy ‘Vassil Levski’ in Sofia, Bulgarije. Het doel van het S2a-sportproject is het implementeren van de ‘Lifelong Learning Strategy for Sport’, bekend als het 7 Step Model voor sportmanagers.

ARNHEM - 22 juni 2017

De samenwerkingspartners streven er binnen het project naar om sportmanagers (zowel betaalde baan als vrijwilligers) te voorzien van de juiste vaardigheden en bij te dragen tot de opbouw van de capaciteit en effectiviteit van sportorganisaties in heel Europa.


Het belangrijkste resultaat van de bijeenkomst was het overeenkomen en valideren van het competentiekader voor sportmanagers in de EU. Dit bestaat uit 29 arbeidsnormen die de vaardigheden en kennis beschrijven die nodig zijn om te werken als sportmanager in de (Europese) sportwereld. De normen zijn gegroepeerd onder vijf sleutelgebieden:
  • strategische richting;
  • mensen;
  • middelen;
  • activiteiten;
  • sportprocessen en activiteiten.
Dat voor het eerst competenties die nodig zijn voor het runnen van sportorganisaties op Europees niveau zijn gedefinieerd betekent een belangrijke stap voorwaarts voor de Europese sportsector. Dit zal een positieve invloed hebben op de relevantie en kwaliteit van opleidingsprogramma's in de gehele Europese sportsector.

De volgende grote activiteit binnen het S2a-project is het trainingsprogramma voor sportmanagers dat in september 2017 plaatsvindt in Vieramuki, Finland. Veertig sportmanagers uit heel Europa nemen deel aan deze pilottraining. De inschrijving voor dit programma is al gesloten.

Kirstie Simpson van de Universiteit van Chester zal optreden als cursusleider en zij leidde in Bulgarije een sessie om de cursusonderwerpen en leerresultaten vast te stellen. De groep keek ook naar de toekomst en debatteerde over het kwaliteitsborgings- en duurzaamheidsplan voor het S2a -sportproject om ervoor te zorgen dat de resultaten na afloop van de pilot in de sector kunnen worden geïmplementeerd.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven