Sportwerkgever

Aanmelding voor ‘Talentprogramma Werken in de Sport’ geopend

Aanmelding voor ‘Talentprogramma Werken in de Sport’ geopend

In oktober gaat al weer de zevende editie van het Talentprogramma Werken in de Sport van start. Met dit programma kunt u het talent binnen uw werkorganisatie iets extra’s bieden en inspireren. Aandacht voor de ontwikkeling van talentvolle (top)sporters is vanzelfsprekend. Hoe is uw aandacht voor de talenten in uw organisatie?

ARNHEM - 28 juni 2017

Het Talentprogramma is een initiatief voor de talentvolle professionals van sportbonden, provinciale sportorganisaties, lokale sportorganisaties, universitaire sportcentra en sportgerelateerde organisaties. Het is inmiddels een succesvol gebleken programma om meer structurele aandacht én samenwerking te generen voor talentontwikkeling en goede professionals te behouden voor de sport.

Vorige editie
In mei 2017 is de zesde editie van het programma afgerond. Deze groep bestond uit zeventien personen werkzaam bij veertien sportorganisaties zoals BONDcenter, Sportservice Noord-Brabant en Sportvisserij Nederland. De vaste begeleiding was in handen van Nicole Hoogwerf, Adjunct Directeur (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond), Ramon van Wingerden, Manager Sports Development (Nederlandse Golf Federatie), Alberthe van der Sluis, Loopbaanadviseur (Randstad) en Rianne Mulder, Accountmanagement (NOC*NSF).

De functies van de deelnemers liepen uiteen van projectleiders, (communicatie) adviseurs, accountmanagers, competitie-, wedstrijd- & opleidingscoördinatoren en afdelings-/categoriemanagers.

Terugblik
Belangrijk is dat de groep niet op sporttechnische inhoud bij elkaar komt, maar op eigen ontwikkeling, ingeschatte groeimogelijkheden en fase in de eigen loopbaan. Een terugblik van twee deelnemers:

"Een praktijkgericht en inspirerend programma: erg leerzaam en leuk bovendien! Het Talentprogramma heeft mij uitstekende handvatten gegeven voor verdere persoonlijke ontwikkeling. Ik beveel het programma dan ook zeker aan. Bij het Talentprogramma leer je over thema’s waar je normaal (te) weinig bij stil staat maar die essentieel zijn voor je persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Naast heel veel energie heeft het programma me ook een uitbreiding in mijn netwerk gegeven.", Robert de Wilt, medewerker communicatie, Sportvisserij Nederland.

"Voorafgaand aan het Talentprogramma had ik een aantal duidelijke doelen voor ogen, zowel met betrekking tot persoonlijk optreden als op het gebied van leiderschap. Het is echter niet het doel wat ik wel of niet heb bereikt, maar de weg die ik de afgelopen maanden heb afgelegd. Deze is voor mij zo ontzettend waardevol geweest. De inspirerende verhalen, korte doe- en denkopdrachten, de intervisie en de vele een-op-eengesprekken hebben mij de handvatten gegeven welke ik nodig heb om mijn persoonlijk leiderschap verder invulling te geven.", Matthijs de Bruin, Projectleider, NOC*NSF.

Verbeterd
Met de ervaringen uit de eerdere programma’s is het Talentprogramma steeds verbeterd en aangescherpt. Voor de uitgebreide opzet en het programma: Opzet van het ‘Talentprogramma Werken in de Sport’. De zevende editie wordt begeleid door Nicole Hoogwerf, Adjunct Directeur (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond), Nischa Janssen, beleidsadviseur arbeidszaken en communicatie (Werkgevers in de Sport) en Rianne Mulder, Accountmanagement (NOC*NSF). Het begeleidingsteam wordt nog aangevuld met een andere expert.

Interesse?
Is de interesse gewekt en is er talent in huis dat u hiermee de kans wilt bieden zich verder te ontwikkelen? Onderstaand meer informatie. Aanmelden
Aanmelden kan tot 15 september via het aanmeldformulier. Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het Talentprogramma: Rianne Mulder - NOC*NSF, rianne.mulder@nocnsf.nl / 06-81431055 of Nischa Janssen – WOS, n.janssen@sportwerkgever.nl / 06-51315659

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven