Sportwerkgever

Trainingsprogramma voor sportmanagers in Finland: vijf Nederlandse deelnemers

Trainingsprogramma voor sportmanagers in Finland: vijf Nederlandse deelnemers

In het kader van het S2a-project vindt in september in Finland een pilot trainingsprogramma plaats voor sportmanagers-/bestuurders. In mei plaatsten we een oproep om werknemers van WOS-leden hiervoor in aanmerking te laten komen. Uit de vele enthousiaste en kwalitatief goede aanmeldingen werd een selectie gemaakt.

ARNHEM - 27 juli 2017

Vijf werknemers krijgen een unieke kans om hun competenties te verfrissen en laten aansluiten op de veranderende sportsector. Tevens is het een uitgelezen kans om kennis te maken met sportmanagers uit allerlei verschillende Europese landen.

Inhoud van het programma
De vijf geselecteerde medewerkers van WOS-leden gaan van 3 tot 9 september in Vierumaki, Finland dit trainingsprogramma volgen. Het programma maakt deel uit van een pilot binnen het S2a-project. Tot de doelgroep behoren sportmanagers, verenigingsadviseurs en bestuurders met minimaal al enkele werkervaring. De training richt zich op vijf gebieden: 1. Strategic Decision, 2. People, 3. Resources, 4. Operations, 5. Sport Processes and Activities. Er zal een aantal belangrijke competenties in deze gebieden worden uitgelicht en uitgediept via onderwijs, casussen en presentaties. Het niveau van het programma is gericht op level 5 EQF. Bekijk ook het uitgebreide programma.

S2a pilottraining voldoet aan een echte behoefte!
De oproep voor deelnemers bleek in alle deelnemende Europese landen zeer succesvol: 78 hoogwaardige inzendingen werden ontvangen die 63 organisaties uit 25 landen vertegenwoordigen. Het vijfdaagse trainingsprogramma is een pilot die erop gericht is om een reflecterende vakkracht voort te brengen die in diverse sportgerelateerde instellingen kan werken. De pilot is een combinatie van lessen, uitwisseling van best practices, teamwork, casestudies , presentaties en bezoeken aan sportfaciliteiten.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven