Sportwerkgever

Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Verwerkt uw organisatie persoonsgegevens? Dan moet u zich ook aan de nieuwe regels houden.

ARNHEM - 1 september 2017

De regels worden gewijzigd door het gebrek aan vertrouwen in de oude regels voor gegevensbescherming. De nieuwe regels moeten het consumentenvertrouwen, en daarmee het bedrijfsleven, een impuls geven. De AVG zorgt in het kort voor:
  • transparantie, versterking en uitbreiding van de privacyrechten;
  • meer verantwoordelijkheden bij organisaties;
  • dezelfde stevig geformaliseerde bevoegdheden voor alle Europese privacy toezichthouders.
Wat betekent dit voor uw organisatie?

Ook in de sport zijn veel bedrijven en organisaties werkzaam die te maken hebben met (de verwerking van) persoonsgegevens. U zult gegevensbescherming moeten meenemen in het ontwerp van uw dienstverlening. Bouw, vanaf het vroegste stadium van ontwikkeling, waarborgen voor gegevensbescherming in in uw producten en diensten. Verwerkt u gegevens voor een ander bedrijf? Verzeker u ervan dat u beschikt over een waterdicht contract waarin de verantwoordelijkheden van iedere partij staan vermeld. Controleer ook of u een functionaris voor gegevensbescherming nodig heeft. Dit is niet altijd verplicht. Het hangt af van het type en de hoeveelheid gegevens die u verzamelt, of het verwerken ervan uw hoofdactiviteit is en of u dit op grote schaal doet. Ook dient in bepaalde gevallen een register te worden bijgehouden.

Lees meer over de achtergrond van de nieuwe privacyregels op de website van de Europese Commissie.Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven