Sportwerkgever

Terugblik sessies prestatiegericht belonen

Terugblik sessies prestatiegericht belonen

Sinds 2016 biedt de CAO Sport de mogelijkheid om prestatiegericht belonen in te voeren. Een aantal leden is al gestart met deze vorm van belonen en in 2018 zal er naar verwachting een aantal leden volgen. De WOS is voorstander van prestatiegericht belonen en draagt graag bij aan de implementatie en ontwikkeling daarvan. In dit kader vindt de WOS het waardevol dat leden inspiratie opdoen en leren van elkaar. Om deze reden heeft de WOS in samenwerking met DAJC HRevolutie op 13 juni en 14 september jl. een tweetal sessies georganiseerd rondom het thema Prestatiegericht belonen.

ARNHEM - 3 oktober 2017

Wat elke deelnemer van deze sessies zich zal herinneren is dat prestatiegericht belonen zeker niet alleen over de variabele beloning gaat. Om variabel te kunnen belonen is het namelijk erg belangrijk dat je als werkgever goed kunt onderbouwen waarom je een bepaalde beloning wel of niet toekent.  Het gaat juist ook over de aanpak om van goede afspraken met medewerkers te komen tot een gepaste beoordeling. Dit wil je binnen de organisatie op een uniforme wijze aanpakken en daar zijn instrumentaria, beleid en vooral goede gesprekken voor nodig. Om hiertoe in staat te zijn is het belangrijk dat een aantal randvoorwaarden goed op orde is.

Randvoorwaarden

In het artikel Valkuilen en tips bij prestatiegericht belonen vindt u meer informatie over deze randvoorwaarden en tevens een aantal  tips en valkuilen die u verder zullen helpen bij het invoeren van prestatiegericht belonen.

De accountmanagers van de WOS helpen u graag verder bij de implementatie van prestatiegericht belonen. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager of via info@sportwerkgever.nl

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven