Sportwerkgever

Bijeenkomst Ticket to Learning Mobility in Sport waardevol

Bijeenkomst Ticket to Learning Mobility in Sport waardevol

De WOS organiseerde begin februari een bijeenkomst in het kader van het project Ticket to Learning Mobility in Sport (T2MIS). Het project heeft tot doel om een innovatief online platform te lanceren om de voordelen van ‘learning mobility’ voor individuen en organisaties in de sportsector te laten zien én om de al bestaande mogelijkheden om competenties te ontwikkelen binnen de sportsector in kaart te brengen.

ARNHEM - 9 februari 2018

Tegelijkertijd is het de bedoeling dat het platform een snelle toegang geeft tot goede voorbeelden van learning mobility. De bijeenkomst werd georganiseerd voor stakeholders om de eerste versie van het online platform te testen.

T2MIS
Het project T2MIS is tot stand gekomen door Europese subsidie en wordt gecoördineerd door het European Observatoire of Sport and Employment (EOSE). De WOS participeert in het project. T2MIS komt voort uit het Europese haalbaarheidsonderzoek naar learning mobility in de sportsector uit 2013. Een van de conclusies van dit onderzoek was dat er een aanzienlijke interesse en vraag is naar learning mobility in de sportsector. Het project T2MIS is daarop in het leven geroepen met als doel het ontwikkelen van een Europees online mobiliteitsplatform voor de sportsector, gericht op het bundelen en aanbieden van learning mobility mogelijkheden in Europa. Het is de eerste stap in een bredere Europese strategie onder leiding van EOSE de sportsector te ondersteunen door omstandigheden te creëren ter ondersteuning van de sportsector die de kwaliteit van leren en mobiliteit verhogen.

Testen van het online platform
Mobiliteit in de sport is een belangrijk topic. De bijeenkomst is dan ook goed bezocht door verschillende leden van de WOS. Na de inleiding en een aantal good practices in learning mobility konden de deelnemers zelf aan de slag. Zij kregen volledige toegang tot de beta versie van de tool en deelden aan de hand van een feedback formulier hun bevindingen. In de waardevolle groepsdiscussie die hieruit volgde werd nog meer feedback verzameld. De WOS hecht veel waarde aan de kritische blik van de deelnemers en zij zal de feedback doorgeven aan EOSE. Opvallend was het grote draagvlak voor het platform.

Vervolgstappen
De WOS zal alle feedback doorzetten naar EOSE, waarna het gebruikt zal worden om het platform te optimaliseren. Uiteraard laten we het u weten als de tool beschikbaar is voor de Europese sportsector.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven