Sportwerkgever

Duurzame inzetbaarheid verbindend thema bij Werksessie CAO Sport

Duurzame inzetbaarheid verbindend thema bij Werksessie CAO Sport

Tijdens een werksessie over de CAO Sport op 3 april in De Weerelt in Utrecht zijn belangrijke vervolgstappen gezet voor een nieuwe CAO Sport. Zowel vertegenwoordigers van sportorganisaties als werknemersorganisaties FNV en CNV gingen samen enthousiast aan de slag met concrete voorstellen om de CAO Sport generatieproof te maken. Duurzame inzetbaarheid bleek daarbij een verbindend thema voor alle partners.

ARNHEM - 9 april 2018

De werksessie op 3 april was het vervolg op de eerdere Groene Weide sessie en de Moderniseringssessies van eerder dit jaar. Uit deze sessies en de resultaten uit een gehouden enquête kwam duidelijk naar voren dat de sector welwillend tegenover een keuzebudget staat. Om te kijken wat de mogelijkheden zijn met een keuzebudget werd daarom in kleinere groepjes naar drie andere cao's gekeken om die te vergelijken met de huidige CAO Sport. Op die manier kon iedereen al een mening vormen over hoe de CAO Sport van de toekomst eruit moet zien.

Thema’s
In de bespreking van de drie groepen kwam duidelijk naar voren dat duurzame inzetbaarheid voor alle betrokken een belangrijk thema is. Verder zijn opleiding en vitaliteit vaak genoemd als budgetten waar werknemers een keuzebudget in moeten krijgen. Behalve die thema's kwam de communicatie over de keuzemogelijkheden van een werknemer regelmatig terug.

Huiswerk
De sessie heeft veel huiswerk opgeleverd, waarmee we op 17 mei weer een stap verder willen komen door al een aantal scenario's voor de nieuwe CAO Sport te tonen.

Bekijk het volledige verslag van de Werksessie CAO Sport. Bekijk de presentatie ‘cao Sport: duurzaam presteren’.

Nieuwsarchief

Nieuws

Nieuwsbrieven