Spring naar content

Kom in actie met het Rode Kruis

Terug

Mooi nieuws! We hebben onze samenwerking met het Rode Kruis verlengd. We zetten ons samen in om EHBO-sportcursussen, van ongevallen tot reanimaties, binnen de hele Nederlandse sport onder de aandacht te brengen. Niet alleen bij verenigingen, maar juist ook binnen de organisaties. Elk mens moet een ander kunnen helpen, van kleine ingrepen tot het redden van een leven. Dankzij deze acties kan dat nu nóg makkelijker.

Ruim de helft van Nederland sport elke week en miljoenen doen dat via een sportvereniging. De meesten hebben wel eens iets fout zien gaan of zelf wat meegemaakt. Wekelijks belanden er dan ook zo’n 1.000 sporters op de Spoedeisende Hulp (SEH) en zijn er meerdere gevallen van hartfalen tijdens en net na het sporten. Wanneer er iets gebeurt is kennis van EHBO aan sporters (EHBSO) en reanimeren essentieel; goede eerste hulp draagt bij aan het herstel en kan bij ernstige gevallen zelfs van levensbelang zijn.


Een sport EHBO-cursus van het Rode Kruis

Weet jij wat je moet doen bij een ongeval tijdens het sporten? Door het volgen van een Sport EHBO-cursus sta je sterker in je schoenen en durf je in actie te komen wanneer er iets gebeurt. Schrijf jezelf in voor een cursus of organiseer een groepscursus op locatie, zoals de kantine of hal van je sportvereniging. Vanaf 8 deelnemers komt er een Rode Kruis instructeur bij jouw club langs om een groepscursus te verzorgen. 

Op de website van het Rode Kruis kun je een cursus in de buurt vinden of een aanvraag doen voor een groepscursus: https://www.rodekruis.nl/ehbo/ehbo-cursus-sport/

Mogelijke vergoedingen

Bij veel aanvullende zorgverzekeringen worden de kosten van een EHBO- of reanimatiecursus volledig of gedeeltelijk vergoed. Het Rode Kruis heeft een handig overzicht waarin je kunt checken of jouw zorgverzekering een cursus (deels) vergoed. 

Ook is het in veel gevallen mogelijk om een subsidie vanuit de lokale overheid te krijgen voor een groepscursus. Neem contact op met jouw lokale clubondersteuner, sportcoördinator of gemeente om te bespreken wat de mogelijkheden hierbij zijn. Wanneer dit extra vragen oplevert of je meer informatie wilt over de mogelijkheden van een groepscursus kun je altijd contact opnemen via het contactformulier van het Rode Kruis. 

Gratis EHBO-app

Met de gratis EHBO-app van het Rode Kruis weet je altijd wat te doen bij meer dan 80 verschillende ongevallen en letsels. Hier lees je stapsgewijs hoe je kunt handelen bij kneuzingen, botbreuken, hersenschuddingen, spierscheuringen en andere veelvoorkomende blessures. Bij ernstige situaties als een hartstilstand geeft de app gesproken instructies waardoor je in actie durft te komen. Essentieel om geïnstalleerd te hebben op je telefoon! 

Waarom een Sport EHBO cursus van het Rode Kruis?

  • Gevarieerd cursusaanbod met praktijk en e-learning
  • Focus op praktijk zodat je durft te handelen
  • Beoordeling op basis van vaardigheden in plaats van examen
  • Met jouw deelname steun je onze hulpverlening
  • Europees erkend EHBO-certificaat
  • Les van gecertifieerde Rode Kruis instructeurs

Groepscursussen sport USP’s

  • Oefen EHBO-vaardigheden die voor jouw groep of sport belangrijk zijn
  • Op een door jou gekozen locatie
  • Bepaal zelf de datum en het tijdstip

Contact

Wil je meer weten? Neem contact op met Jeftha, via j.hanemaaijer@sportwerkgever.nl .