Spring naar content

Nieuw: First-Time Managers

Terug

In samenwerking met Jong Oranje Young Professionals ontwikkelen we een gloednieuw ontwikkeltraject: First-Time Managers. Ambitieuze young professionals gaan als leiders van de toekomst aan de slag met hun leiderschapsvaardigheden. Voordat we dit programma lanceren, is het belangrijk om te weten hoe jij hiernaar kijkt. Herken jij je in de doelgroep en is dit echt iets voor jou? Help ons dan verder!


Hoe kan jij ons verder helpen?
We zijn op zoek naar zoveel mogelijk geïnteresseerden en potentiële deelnemers. Deel de korte enquête met je collega’s en leg samen met ons de basis voor een fantastisch nieuw programma!

Wat doen we met jouw input?
We zitten momenteel in de fase waarin we de behoefte van de nieuwe generatie sportmanagers peilen: waar hebben zij behoefte aan, hoe ziet jouw ideale opleiding eruit, welke thema’s vind jij belangrijk? We weten nu al dat er veel enthousiasme is over dit programma en verwachten daarom tientallen reacties. Deze bundelen we en pakken we als basis in de verdere ontwikkeling van First-Time Managers, dat we eind 2024 of begin 2025 willen lanceren.

Waarom dit nieuwe traject?
We werken aan een steeds completer ontwikkelaanbod. Ons doel is om voor alle sportprofessionals een passend aanbod te hebben. Daarom vinden we dit nieuwe programma noodzakelijk. Dat heeft twee redenen.

Allereerst vindt een deel van de sportcollega’s met het huidige aanbod geen passend traject. Begin oktober begint de opleiding Sport van Morgen, ons tot op heden meest succesvolle programma. De Sport van Morgen richt zich op elke sportcollega die toe is aan een uitdaging en meer inzicht in zijn/haar competentie- en leiderschapsprofiel. Momenteel is het volgende traject na de Sport van Morgen ons leiderschapsprogramma ‘Strategisch en Wendbaar Leiderschap in de Sport‘. Dit richt zich op collega’s met een senior of directiefunctie. We hebben geconcludeerd dat er een te groot gat zit in het ontwikkelaanbod tussen beide trajecten.

Daarnaast willen we ambitieuze young professionals faciliteren in hun ontwikkeling naar hoger management in de sport. De young professionals hebben de toekomst en verdienen goede ontwikkelmogelijkheden die hen begeleid in hun ambitie en verdere stappen. We hopen hen te behouden voor onze sector en te kunnen helpen naar de top.

Contact
Heb je vragen, opmerkingen of wil je actief meedenken? Neem contact op met Esmee, via e.pappot@sportwerkgever.nl.