Sportwerkgever

Best Practices

Brochure 'Vitale werknemer'

Een gezonde leefstijl met voldoende beweging draagt bij aan een lager ziekteverzuim én houdt medewerkers beter inzetbaar, juist in de laatste jaren voor hun pensioen. Geen wonder dat steeds meer werkgevers onderzoeken hoe ze hun medewerkers kunnen verleiden tot meer bewegen. De vitale werknemer, het pilotproject van NISB en zeven werkgevers, verkent de mogelijkheden en brengt ze in de praktijk. In deze brochure worden de successen en de knelpunten van deze pilotprojecten gepresenteerd.
Bron: www.nisb.nl

Rapport RIVM

Het RIVM heeft in 2005 een rapport uitgebracht met enkele concrete voorbeelden met betrekking tot de kosteneffectiviteit van gezondheidsmanagement. Deze voorbeelden gaan in de context over gezondheidsinterventies in de maatschappij en niet direct over het bedrijfsleven. Er kan echter gesteld worden dat het effect van een bepaalde interventie niet afhankelijk is van de plaats van uitvoering, of die nu binnen of buiten het werkveld plaatsvindt. De resultaten kunnen dus als een goed voorbeeld dienen voor het mogelijke effect van gezondheidsinterventies.
Bron: 'Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Rapport: Kosteneffectiviteit en gezondheidswinst van behalen beleidsdoelen bewegen en overgewicht: onderbouwing Nationaal Actieplan Sport en Bewegen, 2005.

Onderzoek PricewaterhouseCoopers: 'Project prevention pays for everyone : return on investment in a healthier lifestyle'

Deze publicatie betreft een presentatie voor het preventiecongres in Oegstgeest van 21 september 2010. Besproken wordt wat de preventie van een ongezonde leefstijl de samenleving kan opleveren.
Bron: www.nisb.nl

Document: 'Working Towards Wellness' PricewaterhouseCoopers

Een document over hoe noodzakelijk het is dat werkgevers het voortouw nemen in de verbetering van de gezondheid van hun werknemers.
Bron: www.nisb.nlHebt u nog vragen? Neem dan contact op met de helpdesk via de button rechtsonder!