Sportwerkgever

Gezondheidsoplossingen en beleid

Meer sportorganisaties zijn aan de slag met 'Duurzame inzetbaarheid', de ontwikkeling, vitaliteit en flexibiliteit van hun medewerkers. We merken dat er meer vragen komen en meer leden realiseren dat ze met Present goedkoper uit zijn dan dat interventies, gericht op gezondheid en vitaliteit, extern belegd worden. De WOS heeft voor al haar leden het product Present afgesloten bij Zilveren Kruis. De WOS betaalt hiervoor een jaarlijks bedrag en daarmee ontvangt u, als lid van de WOS, korting op advies bij het opstellen van gezondheidsbeleid, het inzetten van zorgoplossingen en interventies. Voor het gebruik van Present is het niet relevant bij welke zorgverzekeraar uw mensen verzekerd zijn. Wellicht dat u ook geld kunt besparen met de inzet van Present. We stellen u graag voor aan Present.

Present
Met Present! pakt u uw gezondheidsbeleid gestructureerd en proactief aan. U verbetert de vitaliteit van uw medewerkers, vermindert verzuim en bespaart kosten. De kosten van alleen al verzuim zijn aanzienlijk en kunt u zien in onderstaande Infographic "Verzuim". Het is een investering die altijd winst oplevert. Gezonde medewerkers zijn meer betrokken, flexibeler en creatiever. Dat levert minder verzuim op. Present bestaat uit drie onderdelen:

  • Present Visie
  • Present Samen
  • Present Persoonlijk
Present Visie
Een vitale organisatie begint met een goed plan. Met Present! Visie werkt u samen met specialisten aan inzicht, planvorming en advies om een gezondheidsbeleid met gezondheidsoplossingen voor uw organisatie vorm te geven. U kunt denken aan: inzicht in besparingen via de 'Kosten-Baten Tool' ontwikkeld in samenwerking met TNO, training 'Strategic Health Management' (voor HRM'ers en management, met best practises, nieuwe ontwikkelingen en meer), Businesscase (advies voor gezondheidsbeleid en oplossingen binnen uw eigen organisatie).

Voor meer informatie: Present Visie

Present Samen
Energieke medewerkers zijn gelukkiger en dus productiever. Present! Samen heeft een ruim assortiment groepsworkshops. Over gezonde voeding en de combinatie werk en gezin, maar ook bootcamps en mindfulnesstraining. Present Samen heeft ook modules gericht op preventie zoals gezondheidschecks, trainingen en consulten. Daarbij kunt u denken aan: training 'Nieuwe werken en werkstress', stoelmassage, training 'Lichter werken bij grote veranderingen', Training 'Werkdruk' etc.

Voor meer informatie: Present Samen

Present Persoonlijk
Present! Persoonlijk heeft een ruim assortiment gezondheidsoplossingen voor de individuele medewerker: fysiek, mentaal en leefstijl. Daarbij kunt u denken aan oplossingen als de Health Check, voedingsprogramma’s, psychologische zorg, mediation, training 'Persoonlijke Effectiviteit', 'Werkkracht bij kanker', werkplekonderzoek, training 'Balans werk en privé' etc.

Voor meer informatie: Present Persoonlijk

Cijfermatige onderbouwing voor het belang
Onderstaand treft u cijfermatige onderbouwing in Infographics aan die de kosten en percentages weergeven rondom vverzuim, psychische en lichamelijke belasting. Ook hebben wij een interventiekaart opgesteld met de meest gebruikte interventies in de sport.

Veel gestelde vragen, vrijblijvend offerte aanvragen & voorwaarden en vergoedingen
U kunt op de site van Zilveren Kruis de antwoorden op veel gestelde vragen lezen, vrijblijvend een offerte aanvragen en de voorwaarden en vergoedingen bekijken. Mocht u opmerkingen hebben, aanvullingen wensen of ervaringen willen delen, dan kunt u ook terecht bij n.janssen@sportwerkgever.nl: en telefonisch via 06-51315659. We werken samen met Zilveren Kruis aan een pakket dat aansluit op de behoeften van u, uw medewerkers en de sportsector. Uw reactie is van harte welkom. Voor verdiepende inhoudelijke vragen kunt u zich richten tot de werkgeversdesk van Zilveren Kruis, telefoonnummer 071 364 19 20 en emailadres zakelijk@zilverenkruis.nl.